Wie is Linda

In 1969 ben ik geboren als Linda Struik, inmiddels al heel lang getrouwd met Jan Eggengoor. Ik ben de trotse moeder van onze drie kinderen, waarvan alleen de jongste van 17 jaar nog bij ons thuis woont. Ik ben een gevoelsmens, creatief en ondernemend. Ik houd ervan nieuwe dingen te onderzoeken en te leren. Dat kan, omdat thuis mijn baken is, de veilige haven van waaruit ik mijn leven leef. Dit thuis is, ook bij mij, niet altijd vanzelfsprekend een ‘Blij Thuis’. Want naast al het goede in mijn leven, kwam ik als mens en hulpverlener ook flinke uitdagingen tegen. Juist al deze ervaringen maken me tot wie ik nu ben, en dit neem ik mee in mijn werk.

Ik houd van muziek luisteren, dansen en zingen. Ik wandel graag en doe aan yoga. Als ik er de tijd en rust voor vind, kan ik erg genieten van schilderen. Ik ben het hele jaar door veel in onze tuin te vinden. Om te tuinieren, maar vaak ook met een boek of om lekker te kletsen met vrienden. Ik heb een passie voor levensverhalen, in films en boeken. Maar ik beluister deze persoonlijke verhalen ook graag als mensen in alledaagse gesprekken hierover vertellen. 

Mensen omschrijven mij als betrokken, enthousiast, betrouwbaar, analytisch sterk, verbindend en open-minded.

Een BlijThuis voor alle gezinsleden

In 1993 begon ik, jong en een tikkeltje naïef,  als Ouder- en Kindzorgverpleegkundkige. Ik had een sterke motivatie om ouders en hun omgeving te helpen, om zo voor elk kind een optimale opgroeisituatie te creëren.  In de jaren die volgden zag ik dat hierin veel  vanzelf al goed ging. Ik vind het prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en ouders daarin meegroeien.  Elk gezin op hun eigen manier. Echter… ik zag ook dat het niet altijd zo simpel was. Een Blij Thuis is zeker niet altijd voor elk kind en elke ouder vanzelfsprekend.  Om gezinnen hierin bij te staan ging ik me steeds meer richten opvoedondersteuning en opvoedvoorlichting. De laatste 5 jaar was ik gezinsbegeleider bij de GGD en in de jeugdzorg. Lees hier over mijn werkervaringen.

Mijn verwachtingen zijn inmiddels wat realistischer, maar mijn sterke innerlijke drive is gebleven. Ik gun elk kind een veilig en warm nest waar het onbekommerd kind kan zijn, kan groeien, spelen en zichzelf kan ontwikkelen. Voor ouders die dat ook willen voor hun kind èn daarbij bereid zijn naar zichzelf te kijken, heb ik in 2021 mijn eigen praktijk voor gezinscoaching opgezet. Daarin combineer ik alle kennis en ervaring die ik de afgelopen 30 jaar bij diverse zorgorganisaties heb opgedaan èn mijn eigen ervaringen als moeder en opvoeder. Ik geef ouders en kinderen mijn volle aandacht en hulp ‘op maat’, zodat er een thuis ontstaat waar alle gezinsleden zich fijn voelen en tot hun recht komen.

Vergroten bewustzijn

Ik richt me niet alleen op de kinderen, maar vooral ook op de ouder(s). Want hoewel ouders vaak van zeer goede wil zijn, en het beste van zichzelf geven, blijft het gewenste resultaat soms uit. Ik zie vaak dat er een onderliggend probleem in het gezin speelt dat het lastige gedrag van kind(eren) verklaart of versterkt. Door hierbij stil te staan en het bewustzijn van de ouder te vergroten, blijkt het ‘probleemgedrag’ van het kind opeens verminderd of makkelijker te hanteren. Of ouders merken dat praktische tips die eerst niet werkten, dat nu wel doen. Ik ben me verder gaan scholen in methodieken die op deze manier werken. Lees hier verder als je daar meer over wil weten over mijn opleidingen.

Inmiddels heb ik me een werkwijze eigen gemaakt waarbij ik diverse methodieken naast elkaar combineer. Ik voel intuïtief aan wat er nodig is. Vaak lukt het om snel ‘de zere plek’ te vinden. Van daaruit geef ik ondersteuning en praktische handvaten die ouders direct toe kunnen passen. Het komt ook voor dat de conclusie is dat er andere hulp nodig is. Dan  denk ik mee wat voor jullie een goede partij is. Zo zijn ouder èn kind geholpen!

Laten we kennismaken.

Wil je weten of ik iets voor je opvoedvraag kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op >>