Kindertolk® en Present Child® 

Sinds 2016 ben ik gecertificeerd Kindertolk. Bij deze methode werk ik volgens  een vaste methode. Dit gaat anders in zijn werk dan de gezinscoaching.  

Kinderen spiegelen  vaak jouw blinde vlekken, waardoor het voor jou als ouder moeilijk is om het ‘lastige gedrag’ van je  kind te begrijpen.  Omdat jij je hier niet bewust van bent, moet je kind hard zijn best doen om ze te spiegelen. Met als gevolg dat kleine signalen lastige thema’s kunnen worden en ze als probleem van het kind worden gezien. Terwijl jouw kind alleen maar laat zien wat jij nog hebt op te lossen!

Hoe doen kinderen dat dan? Kinderen spreken niet zo zeer met onze woordentaal maar gebruiken een taal die via gedrag, spel, ontwikkeling, slaap en dromen, eten en zindelijkheid e.d. tot uitdrukking komt. Die taal is echter net zo precies als onze woordentaal. Opvoeden gaat gemakkelijker als ouders goed luisteren naar wat hun kind over hun leven te vertellen heeft. Onzeker, agressief, somber, druk of teruggetrokken gedrag van hun kind blijkt vaak simpelweg een boodschap van kinderen voor hun ouders. Is de ouder bereid zijn/haar eigen onbewuste  aandachtspunten of thema’s te leren kennen en deze te doorleven, dan verdwijnt of verbetert het ‘problematische gedrag’ van het kind. Het kind spiegelt vanuit liefde de ‘blinde vlek’ van zijn ouders. Een heel persoonlijke boodschap van je kind voor jouw leven. Als kindertolk kan ik de boodschap die jouw kind voor jou heeft vertalen.

Wat houdt een Kindertolk-traject in?

Als je na de vrijblijvende kennismakingsafspraak aangeeft een kindertolk traject te willen doen bij BlijThuis kunnen we de intake overslaan en direct de eerste afspraak maken. Dat kan in mijn praktijk of bij jou thuis.

  • Eerste afspraak (60 – 90 minuten): Je vertelt wat er met het kind aan de hand is. Wat speelt er, welke klachten heeft het kind, waar maak je je als ouder zorgen over, met welk gedrag van je kind kan je niet uit de voeten? Ik luister en schrijf.
  • Vertaling maken: Na deze eerste afspraak maak ik een vertaling.
  • Tweede afspraak (60 minuten): Ik koppel de vertaling terug.
  • Derde afspraak: (45 minuten) online of ‘life’: Na een aantal weken is een follow-up afspraak. Vaak is dit traject voldoende om als ouder en kind zelf weer verder te kunnen. Soms kiezen ouders voor de  optie om het gedane inzicht te verstevigen of eventueel aan te vullen omdat er iets nieuws naar voren komt.

Voor meer info over de methode: presentchild.com

Gun jezelf, je kind en je gezin een Blij Thuis en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Het eerste kennismakingsgesprek kost je niets.
We ontdekken samen of wij een klik hebben.
Daarna beslissen we of we een afspraak gaan plannen.

Vraag een gesprek aan >>